hbs logo

Clungene® COVID-19 antigén gyorsteszt kazetta

Otthoni használatra, öntesztelésre is alkalmas Clungene® Covid-19 Antigén Gyorsteszt

Ellentétben a professzionális használatra szánt tesztekkel, amelyek kifejezetten arra képesített egészségügyi szakdolgozók számára készültek, e teszttel laikusok is meggyőződhetnek róla, COVID-19 fertőzöttek-e.

A teszt jellemzői

  • Közvetlenül a vírus jelenlétét mutatja ki, annak egy rá jellemző fehérjéjét detektálja. Az antigén gyorstesztről bővebben itt olvashat.
  • Bármely, a 15. évét betöltött személy elvégezheti, akár saját maga ellenőrzésére, akár mások, például gyerekek, idősek tesztelésére.
  • A mintavétel orrnyálkahártyából, mindössze 2,5 cm mélyről történik – e művelet sokkal kevésbé kellemetlen, mint az orrgarat, vagy szájgarat minta vételezése. Ellentétben a vírust nyálból, szájgaratból kimutató gyorstesztekkel, e termékre nem vonatkoznak használat előtti tilalmak. (Nyugodtan lehet a tesztelés előtt étkezni vagy dohányozni.)
  • Használata egyszerű; az útmutató részletesen ismerteti, miként tudják a tesztet laikusok is használni – a biológiai hulladék pedig külön, biztonságos tasakban helyezhető el.
  • Szenzitivitás: 93,3–95,5%, specificitás: 99% felett
  • Kimutatja az omikron variánst és annak alváltozatait is
  • Lényegesen olcsóbb, mint a piacon elérhető hasonló termékek
  • 1 db-os és gazdaságos, 5 db-os kiszerelésben is elérhető
  • Tudatos hulladékkezelés: a biológiailag veszélyes hulladékot elhelyezendő a tesztek tartalmaznak egy hulladékgyűjtő zsákot, amelybe a teszt összes elemét és a levett mintát is bele lehet helyezni. Ezt követően a zsák már közönséges háztartási hulladékként kezelhető.

Megvásárolható cégünknél, a Phoenix Pharma és a Hungaropharma patikákban.

Figyelmeztetés

Az antigén-gyorsteszt tájékoztató jellegű információval szolgál az esetleges fertőzöttségről. Alkalmazása nem képezheti a COVID-19 diagnózisának vagy kizárásának egyedüli alapját. Amennyiben a kontaktkutatás eredményeiből következően vagy a meglévő tünetek alapján fennáll a fertőzöttség gyanúja, a gyorsteszt eredményét más diagnosztikai módszerrel, például molekuláris teszt elvégzésével meg kell erősíteni.

További információk, dokumentumok

A Clungene® otthoni használatra szánt COVID-19 antigén-gyorsteszt rendelkezik EU megfelelőségi nyilatkozattal, a termék az Európai Unióban regisztrálva van.

OGYÉI nyilvántartási száma: OGYÉI/10656-3/2022

EU regisztráció: CE-1434

hbs logo
HBS Medical Kft.
Székhely: 1137 Budapest, Szent István park 26. fszt. 2. Adószám: 28947882-2-41 EU TAX ID: HU28947882 Web: www.hbs.hu