hbs logo

Páramentes védőszemüveg

Ősz eleji járványhelyzet: ugyanott tartunk, ahol tavaly ilyenkor?

Bár voltak szakemberek, akik korábban azt nyilatkozták, Magyarországon nem lesz a COVID-19-nek negyedik hulláma, a jelenlegi adatok e jóslatokat egyértelműen megcáfolják. Az új megbetegedések száma ismét rendszeresen meghaladja a napi 300 főt – erre utoljára május végén volt példa. Úgy tűnik, hasonló a helyzet, mint egy évvel ezelőtt: a „nyári szabadság” után a vírus visszatért és ismét terjed. Érdemes azonban részletesebben is megvizsgálni: tényleg ugyanaz történik-e, mint 2020-ban, vagy vannak lényeges különbségek?

Páramentes védőszemüveg

A COVID-19 tesztekkel való vizsgálat végzéséhez ajánlott termék, amelyet raktárról tudunk szállítani. CE tanúsítvánnyal rendelkezik, a jogszabályokban foglalt előírásoknak megfelel.

Támadnak a mutánsok?

Miben mások a vírus alfa, delta és más variánsai? Mekkora fenyegetést jelentenek ezek az emberekre nézve? Ebben az írásban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

A tesztelésről a COVID-19 védőoltások tükrében

Szerencsére egyre több ember kapja meg a COVID-19 vakcinát, amely hosszabb időre védettséget nyújt a vírus ellen. Ezért érdemes néhány a védőoltásokkal kapcsolatos, a tesztelést érintő kérdést röviden tisztázni.

Igazoltan elfogadott teszt

A Clungene COVID-19 antigén gyorsteszt kazetta, melynek cégünk a kizárólagos hazai importőre, szerepel az Európai Bizottság Egészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Főigazgatósága által elfogadott tesztek listáján. E listára csakis olyan tesztek kerülhetnek rá, amelyek teljesítőképessége megfelelő, és rendelkeznek minden szükséges háttérdokumentációval. E szervezet ajánlása biztosítja, hogy a Clungene COVID-19 antigén gyorsteszt kazetta az Európai Unión belül kölcsönösen elfogadott tesztek közé tartozik.

Állami támogatás

Adómódosításokat fogadott el a törvényalkotási bizottság, amelyek értelmében a tao-támogatás teljes egészében felhasználható lesz például lázmérő, maszk, gumikesztyű, teszt, kézfertőtlenítő, egészségügyi védőruházat vásárlására vagy egészségügyi vizsgálat finanszírozására. (Forrás: ado.hu)

hbs logo
HBS Medical Kft.
Székhely: 1137 Budapest, Szent István park 26. fszt. 2. Adószám: 28947882-2-41 EU TAX ID: HU28947882 Web: www.hbs.hu