hbs logo

CLUNGENE® COVID-19 GYORSTESZTEK

A legjobb választás cégek, egészségügyi intézmények számára

Úton a következő tragédia felé?

Október elején napi 500–600 új fertőzöttről szóltak a hírek. Egy hónappal később már naponta 2000–4000 új esetet regisztráltak. A kórházba kerülő fertőzöttek száma elérte a május első felében tapasztalt szintet. A világjárvány negyedik hulláma már nem lehetőség, hanem keserű valóság.

A szakértők többsége egyet ért abban, hogy jelenleg a vakcina a COVID-19 elleni védekezés legfontosabb eszköze. Ezt támasztja alá az is, hogy a vírus mostani hulláma különösen azon országokban pusztító, ahol alacsony az átoltottság. A hazai oltási program tavasszal nagyon jól haladt – azonban az első két őszi hónap során 200 ezernél is kevesebben vették fel a vakcina első dózisát. Elképzelhető, hogy a jelenleg életben lévő és a későbbi intézkedések hatására ismét felgyorsul az oltási program, ám a védettek aránya valószínűleg még ekkor sem fogja elérni a nyájimmunitáshoz szükséges szintet.

Ugyanakkor, a szakértők azt is hangsúlyozzák: nem szabad a vakcinára, mint a védekezés egyetlen eszközére tekinteni. Továbbra is nélkülözhetetlen volna a zárt helyeken való maszkviselés, illetve a rendszeres és módszeres tesztelés. Az érintettek azonosításával és elkülönítésével nemcsak a járvány terjedését lehet lelassítani, hanem annak az esélyét is meg lehet növelni, hogy a (még) oltatlan embereket meg lehessen védeni.

Kulcsfontosságú, hogy a védekezés összes eszközét igénybe vegyük! Ha ugyanis ismét hagyjuk a vírust elszabadulni, elképzelhető, hogy visszatérnek a hosszú hónapokig tartó kemény korlátozások – amelyek egy évvel ezelőtt is csak több tízezer áldozat árán fékezték meg a járványt.

Cégek, intézmények számára a Clungene gyorstesztek jelentik az olcsó és hatékony megoldást a módszeres és rendszeres teszteléshez!

Mennyibe kerül?

Az egyedi csomagolású, otthoni használatra szánt antigén gyorstesztek ára jellemzően 6000–8000 Ft-között mozog. Partnerünk, a medexim.hu 25 db antigén tesztet kínál bruttó 39 900 Ft-ért. Ez elegendő arra, hogy egy 5 fős cég 5 héten át heti egyszer le tudja teszteltetni a dolgozóit. Ugyanez az előbbi teszteket használva 150–200 ezer Ft-ba kerülne.

Egy 50 fős intézmény, ha 9 doboz (225 db) Clungene antigén tesztet vásárol, annak darabja csupán 1496 Ft-ba kerül. Ezzel 1 hónapon át az összes dolgozó heti tesztelése megvalósítható. Miért fizetne bármely cég 4–5-ször annyit ugyanezért?

Ugyanez a helyzet a szerológiai tesztek esetében is: a nagyobb kiszerelés sokkal gazdaságosabb választás a rendszeres teszteléshez.

Miért a Clungene?

  • Az egyik első Európában és Magyarországon forgalomba hozott márkáról van szó – a Clungene tesztek beváltották a hozzájuk fűzött reményeket.
  • E teszteket már állami közbeszerzések keretében is értékesítettük.
  • A Clungene gyorsteszteket számos más európai országban is rendszeresen használják.
  • A legnagyobb hazai gyógyszertár-hálózatok és kórházak is az állandó vevőink közt vannak.
Phoenix Pharma és Hungaropharma partnereinken keresztül a tesztek elérhetőek az ország összes gyógyszertárában.
hbs logo
HBS Medical Kft.
Székhely: 1137 Budapest, Szent István park 26. fszt. 2. Adószám: 28947882-2-41 EU TAX ID: HU28947882 Web: www.hbs.hu